Er zijn voldoende mensen die zonder pyjama slapen. Zij slapen helemaal naakt of slapen misschien met een onderbroek of allicht met een T-shirt. Ben jij iemand die graag in een pyjama slaapt? Dan is het belangrijk dat je direct artikel leest!Het is namelijk onverstandig om nachtenlang in dezelfde pyjama te slapen. Het beste is om elke dag van pyjama te wisselen. Waarom? De redenen lees je hieronder.

Dode huidcellen

Pyjama’s zitten bomvol dode huidcellen. Het menselijk lichaam laat circa 30.000 tot 40.000 dode huidcellen los per uur. Als je dus acht uurtjes slaapt heb je aardig wat dode huidcellen in je pyjama liggen.

Ziektekiemen

Je dode huidcellen zijn bovendien ook een broeinest voor ziektekiemen. Je kunt hierbij denken aan infecties en bacteriën, zoals staphylococcus, E-coli en MRSA. Deze micro-organismen worden gevonden in onze huidcellen. Je kunt je dus wel voorstellen dat je pyjama na een aantal nachten een broeinest wordt voor ziekten.

Huisstofmijt

Ben je allergisch voor huisstofmijt? Ook dan is het raadzaam dat je je pyjama’s niet langer dan een nachtje draagt. Huisstofmijt is namelijk dol op dode huidcellen.

Allergieën en astma

Allergieën en astma worden erger gemaakt door huisstofmijt. Je kunt dus meer last krijgen van hoestbuien, jeuk en niesbuien.

Acne en huidproblemen

Acne en huidproblemen kunnen worden veroorzaakt door de dode huidcellen. De bacteriën zitten graag in je poriën, waardoor je poriën verstopt kunnen raken met onder andere vet en vuil. Dat kan weer leiden tot acne, pukkels en mee-eters.

Stank

Tot slot kan je pyjama ook simpelweg gaan stinken als je dit langer dan een dag draagt. Je zweet immers ook als je slaapt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.