Als je aan het schoonmaken bent kunnen er natuurlijk kleine ongelukjes ontstaan. Zo kun je bijvoorbeeld per abuis een beetje bleek op je kleding laten vallen. Misschien denk je nu dat je het kledingstuk kan weggooien, maar gelukkig is het nog te redden. Je hoeft het kledingstuk dus nog niet direct af te schrijven.Schoonmaakmiddelen

Een ongeluk zit een klein hoekje, dus het is natuurlijk ook helemaal niet erg als je een beetje morst. Het kan natuurlijk wel vervelend zijn. Dat is vooral het geval met hardnekkige schoonmaakmiddelen. Chloor of bleek zijn vrij extreme schoonmaakmiddelen die niet al te goed zijn voor je kleding. Tijdens het schoonmaken kun je dus ook als beste een oud T-shirt aandoen. Met behulp van deze lifehack kun je echter ook de bleeksporen uit je nieuwe trui halen.

Lifehack

Je hebt hiervoor alleen natriumthiosulfaat met warm water nodig. Je kunt natriumthiosulfaat kopen bij de drogisterij. Voeg twee eetlepels natriumthiosulfaat toe in een klein kommetje met water en maak hier een mengsel van. Bevochtig een doekje met het mengsel en dep dit vervolgens op de vlek in je kleding. Blijf deppen totdat het doekje geen bleek meer opneemt. Vervolgens kun je het kledingstuk wassen op een normaal programma in de wasmachine. Je zult merken dat de vlek verdwenen is na de wasbeurt.

Je kunt ook nog de onderstaande video bekijken. Het onderstaande filmpje laat in 33 seconden zien hoe het precies werkt.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.