Een inductiekookplaat schoonmaken is eigenlijk veel eenvoudiger dan een gasstel reinigen. Je kunt er een doekje overheen halen en je kookplaat is zo goed als schoon. Echter zijn er ook een aantal nadelen met betrekking tot de inductiekookplaat.Het glanzende oppervlak zorgt ervoor dat je vlekken en ingebrande etensresten snel ziet. Als het hardnekkig vuil betreft kun je dit verwijderen met behulp van een schuursponsje. Dat kan echter wel beschadigingen achterlaten op je kookplaat. Heb je aangekoekt vuil of ingebrande etensresten op de kookplaat? Dan is het belangrijk dat je het vuil niet weg schraapt om beschadiging aan de kookplaat te voorkomen.

Zo maak je je inductiekookplaat schoon

Je kunt je inductiekookplaat erg eenvoudig schoonmaken zonder dat je er beschadigingen aan toebrengt. Daarvoor kun je het volgende doen. Wrijf met behulp van een siliconen spatel over de vlek heen. Het vuil zal daardoor loskomen. Op deze manier beschadig je de kookplaat niet (indien je een siliconen spatel gebruikt). Vervolgens kun je een schoonmaakpasta maken. Daarvoor kun je vier eetlepels baking soda gebruiken met wat water. Wrijf de pasta over de kookplaat en leg een warme, natte theedoek op de pasta. Laat het circa en half uurtje zitten. Wrijf het nadien schoon met behulp van de theedoek en je inductiekookplaat ziet er weer uit als nieuw! Zo eenvoudig werkt.

Vind jij dit ook een handige schoonmaaktip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.