Het kan iedereen natuurlijk overkomen: je bent aan het koken en je raakt afgeleid. Misschien krijg je een belangrijk berichtje op je smartphone of heeft je kind plotseling je hulp nodig. Dan kan het maar zo zijn dat je je pan laat aanbranden. Dat is natuurlijk erg vervelend, want je pan is erg smerig en bovendien is je eten ook nog eens niet meer eetbaar. Je kunt dat dus weggooien en je mag ook nog eens flink boenen. Dat is nog eens balen. Gelukkig is er nu een manier om je pan mooi schoon te krijgen.Aangebrande pan schoonmaken

Je kunt je aangebrande pan gelukkig erg eenvoudig schoonmaken. Vul deze als eerste met heet water. Vervolgens kan je er een scheutje afwasmiddel aan toevoegen. Zet de pan vervolgens op het vuur en breng het water aan de kook. Laat het water circa 15 minuutjes borrelen.

Je kunt nu een spatel gebruiken om de aangebrande stukken te verwijderen van de bodem. Zorg ervoor dat deze zacht worden. Zodra alle stukken zijn losgekomen kan je de pan leegmaken en schoonmaken met behulp van een afwasborstel. Indien je geen antiaanbakpan hebt kan je ook een staalborstel gebruiken.

Aangebrande pan voorkomen

Pannen worden er zeker niet mooier op als je deze laat aanbranden. Het is dus raadzaam om deze problemen simpelweg te voorkomen. Kook daarom bij voorkeur op laag of middelmatig vuur. Houd het fornuis te allen tijde in de gaten.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.