RVS, roestvrij staal, is materiaal dat vaak wordt gebruikt in keukens. Het is tijdloos, hygiënisch en ziet er bovendien mooi uit. Echter is het schoonmaken ervan niet altijd even gemakkelijk. Veel mensen vinden het een vervelende klus.Gelukkig is het schoonhouden en reinigen niet erg moeilijk, als je maar weet hoe je het écht goed schoonmaakt. Met deze handige tip kun jij RVS weer laten blinken! De meeste spullen hiervoor heb je waarschijnlijk al in huis.

Koperpoets

Koperpoets is hetgeen wat je nodig hebt om je RVS weer te laten blinken. Als je dat nog niet in huis hebt, kun je dat gewoon kopen bij de lokale supermarkt op de non food afdeling. Verder heb je alleen nog een zachte doek nodig. Smeer deze zachte doek in met koperpoets.

Wrijf de koperpoets goed uit over de spullen die je wilt schoonmaken. Als je een aantal hardnekkige vlekken tegenkomt, kun je hier wat extra’s op smeren. Het is nu gewoon een kwestie van boenen. Gebruik eventueel nog een spons, zodat je ook achter bepaalde stukken kunt komen waar je met een doek niet bij kunt. Droog de spullen weer helemaal af voor een optimaal resultaat.

Wat moet je vooral niet gebruiken?

Zorg er in ieder geval voor dat je nooit een schuursponsje gebruikt als je RVS schoonmaakt. Dat zorgt namelijk voor enorme krassen. Enkele andere middelen die je absoluut niet moet gebruiken om je RVS weer te laten blinken zijn staalwollen staalborstels, schuursponzen, olijfolie en baby olie, Cif of andere schuurmiddelen en ‘wondermiddeltjes’ die alleen nog maar meer schade aanrichten. Gebruik gewoon koperpoets en je zult zien dat je RVS weer gaat blinken!