Na gebruik schuif je je broodrooster misschien wel weer direct in de kast. Toch is het wel van belang dat je je broodrooster schoonmaakt na gebruik. Gelukkig kan dat ook erg eenvoudig: je kunt namelijk je broodrooster schoonmaken met een föhn. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

TikTok-hack

De video-app TikTok valt voornamelijk in smaak bij het jongere publiek. Echter worden er ook veel schoonmaaktips gedeeld op de app. En dat is natuurlijk ook handig voor alle andere generaties. Jessica Haizman deelt van zulke handige schoonmaaktips op de app. Zo laat zij zien hoe je een broodrooster schoon kunt maken met behulp van een föhn. Daar hadden wij nog nooit aan gedacht.

Slechts drie stappen

Je broodrooster weer spic en span maken? Dat kan je doen in slechts drie stappen. Neem als eerst de binnenkant af met een droge microvezeldoek. Hiermee kan je de grote kruimels losmaken. Vervolgens kan je de haardroger gaan gebruiken. Zet de haardroger aan, met koude lucht, en richt deze op je broodrooster.

Blaas alles richting de kruimellade van je broodrooster. Gooi de kruimels nadien weg en maak de lade schoon. De binnenkant van jouw broodrooster is nu weer helemaal schoon. De buitenkant kan je nog even afnemen met een vochtig doekje.

Bekijk de tip hier in een korte TikTok-video:

@jessicahaizman

Reply to @navsandhu172 monthly cleaning means caring for my appliances! #cc #organizeit #deepclean #routines #routine #habits #toaster #firehazard

♬ original sound – Jessica Haizman | Home Tips

Let op: goed richting is belangrijk

Het is belangrijk dat je je föhn goed op je broodrooster richt. Als je dit niet goed doet kunnen de kruimels overal heen vliegen. Dat levert alleen maar weer meer schoonmaakwerkzaamheden op, want dan zal je immers ook weer moeten gaan stofzuigen. Natuurlijk kan je je broodrooster ook gewoonweg schoonmaken door de zuigmond van je stofzuiger hierop te zetten. Als je deze nu toch in je handen hebt…

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.