De gaspitten schoonmaken. Dat is natuurlijk niet het leukste klusje. Naast het feit dat het niet leuk is, is het ook zeker niet erg eenvoudig. Er blijft altijd wel een beetje rommel achter en bovendien kom je er ook vaak maar slecht bij. Hoe kan je je gaspitten nu erg gemakkelijk schoonmaken? Je leest het in dit stappenplan!Laat de gaspitten weer blinken

Als je vaak kookt kom je er helaas niet omheen: de gaspitten worden op den duur erg smerig. Als je dit niet met enige regelmaat schoonmaakt wordt het op den duur ook steeds lastiger om dit helemaal schoon te krijgen. Voor een frisse en schone keuken is het echter belangrijk dat je de gaspitten regelmatig schoonmaakt. Gelukkig hoeft dit ook niet veel moeite te kosten als je de gaspitten maar op de juiste manier schoonmaakt. Hiervoor kan je ammoniak gebruiken. Houd er rekening mee dat er wel een onprettige geur ontstaat.

Ammoniak

Als je je gaspitten goed schoon wilt maken kan je simpelweg een plastic diepvrieszakje vullen met ammoniak. Je kunt dit diepvrieszakje bij voorkeur buiten vullen met de ammoniak. Je hoeft dat niet in een gesloten ruimte te doen. Buiten behoeft de voorkeur omdat het simpelweg geen prettige geur heeft. Stop de gaspitten in het zakje en laat dit een nachtje rusten. De volgende ochtend kan je de gaspitten er weer uithalen. Je zult merken dat al het vuil verdwenen is. Zo gemakkelijk is het nu eenmaal en je hoeft er niet eens voor te boenen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.