De afwas doen is geen leuke taak. Je hebt lekker gegeten, je buik is vol en dan staat er nog een hoop werk voor je klaar: de vuile afwas. Als je lekker hebt gekookt, kan het ook nog eens zijn dat er veel vet is achtergelaten in een schaal of pan. Vet van vuile afwas verwijderen is vaak nog wel een flinke taak. Echter bestaat overal een wondermiddeltje voor, zo ook voor de vuile vaat.Een tip vooraf

Alhoewel het heel verleidelijk is om je vuile afwas te laten staan, moet je dit absoluut nooit doen. Een vol aanrecht met vette pannen, vieze potten en aangekoekte borden zijn vies en gaan op den duur ook stinken. Hoe langer voedsel of vet blijft kleven op een bord of pan, hoe hardnekkiger het wordt om dit er weer af te halen. Laat je spullen daarom nooit een dag staan en zorg ervoor dat je het zo snel mogelijk schoonmaakt en opruimt.

Voorspoelen

Als je vet van je vuile afwas wilt verwijderen, kan je je vettige pannen het beste eerst voorspoelen. Als je klaar bent met koken, en je gebruikt de pan niet meer, is het verstandig om deze direct om te spoelen. Het vet is dan namelijk nog warm en gaat er veel gemakkelijker af.

De vuile afwas schoonmaken met dit wondermiddeltje

Voorspoelen is al een stap in goede richting, maar dit wondermiddeltje wordt de vuile vaat weer als nieuw. Baking Soda is een all round schoonmaakmiddel. Alhoewel het product wel moeilijk verkrijgbaar is in Nederland, is het wel een aanrader om hier naar te zoeken. Doorgaans kun je het wondermiddeltje kopen bij Indische winkels. Dit product is een zuiveringszout en werkt voor veel verschillende schoonmaakdoeleinden. Je kunt het gebruiken als afwashulp, voor kleding, scrub en zelfs tegen keelpijn.

Hoe gebruik je het?

Voeg twee eetlepels Baking Soda toe aan het afwaswater met afwasmiddel. Vet- en etensresten zullen ontzettend snel verdwijnen van je pannen, vooral als je alles al hebt voorgespoeld. Het middeltje is echter zo krachtig, dat dit haast niet nodig is (maar wel aanbevolen). Gebruik eventueel nog een sponsje en een schuursponsje om de vuile afwas goed te poetsen. Tot slot kun je een schone theedoek gebruiken om de vaat te drogen.