Het is zo af en toe erg leuk om in de keuken te staan. Je kunt een lekker stoofpotje maken of een ander gerecht in de oven stoppen. Ondertussen word je misschien een beetje afgeleid door je smartphone of de televisie. Het kan dan maar zo zijn dan het eten overgekookt raakt. Misschien borrelt er dan wat in de oven en is de oven daardoor vies. Je wilt dan natuurlijk zo snel mogelijk van de viezigheid af. Hoe kun je zo’n vieze plek gemakkelijk verwijderen? Je leest het in dit artikel.Het schoonmaken van je oven is gemakkelijker dan je denkt. Hiervoor heb je slechts een simpel ingrediënt nodig. Op de volgende pagina lees je daar meer over.

Wat heb je nodig?

Wat is dan het geheime ingrediënt dat je hiervoor nodig hebt? Het is een erg simpel ingrediënt die je al in huis hebt staan: tafelzout.

Hoe werkt het?

Het schoonmaakproces van de oven werkt erg eenvoudig. Heb je per abuis gemorst in je oven? Dan kan je de plek behandelen met een handjevol zout. Zorg ervoor dat de oven uitstaat, maar de oven moet nog wel warm zijn. Kijk dus wel uit dat je je handen niet brandt. Laat het zout vervolgens een aantal minuten intrekken en gebruik een spatel om de vlek van de bodem af te halen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.