De keuken is een belangrijke plek in huis. Hier kook je immers je eten en maak je je ontbijt klaar. Je wilt er dan ook alles aan doen om deze ruimte goed schoon te houden. Stofzuigen, dweilen en het aanrecht afnemen met doekjes is daarom erg belangrijk. Ook zal je je keukenapparatuur met enige regelmaat moeten schoonmaken. Wist je dat je koffiezetapparaat ook vol met bacteriën kan zitten? Dit apparaat gebruik je waarschijnlijk met enige regelmaat.

Koffie met schimmel

Wij hadden er nog nooit bij stilgestaan en misschien jij ook wel niet. Het water dat achterblijft in het waterreservoir van je koffiezetapparaat kan gaan schimmelen. Dat is vooral het geval wanneer het koffiezetapparaat slechts een enkel kopje koffie zet. Voorbeelden hiervan zijn de apparaten Senseo, Dolce Gusto of de Nespressomachine. Bij filterkoffie is dat niet zo: het water wordt immers in een beurt opgemaakt. Bij een Senseo-apparaat blijft het water echter in het reservoir staan. Dat maakt het de perfecte plek voor schimmels en bacteriën. Vooral met het warme weer voelen bacteriën en schimmels zich hier thuis. Schoonmaken is dus iets wat je moet doen!

Azijn

Gelukkig kan je het waterreservoir erg eenvoudig schoonmaken. Zorg er in ieder geval voor dat je het waterreservoir dagelijks leegt. Maak hem nadien ook even droog met een theedoek. Bovendien is het raadzaam om het waterreservoir regelmatig te spoelen met witte azijn. Doe dit in ieder geval eenmaal per week. Voeg vier kopjes onverdunde azijn toe aan het reservoir en laat dit een half uurtje staan. Laat dit doorlopen totdat het reservoir leeg is. Spoel het vervolgens weer door met water totdat de azijngeur helemaal verdwenen is.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.