Helaas kom je er niet omheen: op den duur zal er kalkaanslag ontstaan in de waterkoker. Het ziet er erg vies uit en dat wil je natuurlijk snel weer weghalen. Hoe kan je alles nu keurig schoonhouden? Dat kan met behulp van deze eenvoudige truc.Hoe werkt het?

Hoe kom je nu op een eenvoudige manier van je kalkaanslag in de waterkoker af? In een eerder artikel schreven we al hoe je een waterkoker schoonmaakt met azijn. Dat gaat als volgt. Vul de waterkoker als eerst met water zodat het warmte-element onderwater komt te staan. Vervolgens kun je een flinke scheut azijn toevoegen aan de waterkoker. Zet de waterkoker vervolgens aan. Na het koken kun je waterkoker goed naspoelen. Kook vervolgens alleen water in de waterkoker, zodat dit goed kan doorspoelen. Zo ben je ervan verzekerd dat je koffie of thee niet naar azijn smaakt.

Je kunt ook nog kiezen voor een alternatieve manier. Zo kun je namelijk ook de kalkaanslag verwijderen door dit te vullen met een handvol rijst en lauw water. Door dit even te schudden komt de kalkaanslag vervolgens los.  Nadien kun je dit omspoelen en de waterkoker is weer als nieuw.

Voorkomen is echter beter dan genezen. Daarom kun je ook dit handige trucje toepassen. Je kunt kalkaanslag namelijk voorkomen door schone schelpjes in de waterkoker te doen. De schelpen nemen de kalk in zich op. Wel is het belangrijk dat je de schelpjes met enige regelmaat vervangt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.