Soms is het belangrijk om bepaalde spullen in huis schoon te maken die je anders nooit schoonmaakt. Je gordijnen zijn daarvan een goed voorbeeld, want hoe vaak maak je deze nou eigenlijk schoon? Waarschijnlijk zal jij dat ook niet zo vaak doen.In eerste instantie is het al nogal wat werk om de rails ervan af te halen. Vervolgens moet je ook nog eens de haakjes verwijderen, de gordijnen wassen, laten drogen en vervolgens moeten deze weer goed opgehangen worden.

Na een wasbeurt zal je merken dat deze niet zo wit waren als toen je de gordijnen gekocht had. Gelukkig is daar nu een wondermiddeltje voor. Dit kun je simpelweg toevoegen aan de wasmachine en je zult merken dat je gordijnen witter dan ooit tevoren worden!

Wat heb je nodig?

Om dit wondermiddeltje te kunnen maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Een pakje bakpoeder;
  • Wasmiddel.

Werkwijze

Voordat we beginnen met uitleggen: dit wondermiddeltje kan je overigens ook gebruiken voor andere lichte kleuren gordijnen. Hierbij kun je denken aan onder andere lichtgrijs, crèmekleurig of beige. Het hoeven dus niet per se witte gordijnen te zijn. Goed: om je witte gordijnen weer helemaal wit te krijgen, heb je gelukkig geen dure wasmiddelen nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een pakje bakpoeder en wasmiddel.

Stop een beetje bakpoeder in de wasmachine en voeg wasmiddel toe. Je zult merken dat je gordijnen weer prachtig wit worden. In het bakpoeder zit namelijk een middeltje genaamd bicarbonaat. Dit is een soort bleekmiddel, waardoor de stoffen snel weer helder en wit worden.

Vind jij dit ook handige schoonmaaktip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.