Vrijwel iedereen heeft wel geelgroene schuursponsjes in huis liggen. De spons wordt voornamelijk gebruikt voor de afwas, het aanrecht of de tegels. Het sponsje neemt als geen ander vuil op en is daarmee echt ideaal. Toch is de schuurspons ook direct een van de meest vieze voorwerpen in huis. Het sponsje neemt het vuil immers goed op en laat het niet zomaar weer los. Wil je je schuursponsje graag meerdere keren gebruiken? Dan kan je het onderstaande stappenplan volgen. Je schuursponsje is dan weer als nieuw.Een schuurspons schoonmaken en hergebruiken

Soms ligt een schuurspons al gauw enkele dagen op het aanrecht. Je hebt dan altijd een schuurspons paraat als je iets wilt schoonmaken. Echt schoner wordt het vaak niet met een gebruikte schuurspons. Immers is deze al vuil en zitten er veel bacteriën in. Ook al wring je je schuurspons goed uit, er blijven vaak bacteriën achter. Deze ziektekiemen verspreid je juist weer als het schuursponsje nogmaals gebruikt. Na twee tot drie weken is het daarom tijd om je schuursponsje simpelweg te vervangen. Tussendoor kan je je sponsje echter simpelweg schoonmaken. Dat is gemakkelijker dan je denkt met behulp van het onderstaande stappenplan.

Schoonmaken met bleek

Bleek is een fantastisch schoonmaakmiddel als je hardnekkige bacteriën uit je schuurspons wilt verwijderen. Vul een emmer voor een vierde met water en voeg hier vervolgens drie eetlepels bleek aan toe. Laat de spons circa vijf minuten in het mengsel weken. Je kunt de spons vervolgens uit de bak pakken en deze opnieuw uitwringen. Laat de schuurspons goed drogen voordat je deze weer gebruikt. Het is belangrijk dat je uitkijkt met je kleding als je de schuurspons opnieuw gebruikt. Draag bij voorkeur huidhoudhandschoenen als je gaat schoonmaken.

Schoonmaken in de vaatwasser

Heb je geen zin om een sopje te maken? Dan kan je het schuursponsje ook aan de vaatwasser toevoegen. Deze methode is echter niet zo effectief als de bleekmethode. Echter komen er nu geen chemische geurtjes aan te pas. Stop de spons simpelweg in de vaatwasser en laat deze draaien op een hoge temperatuur. Je spons is nadien weer klaar voor gebruik.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.