Bepaalde spullen in huis schoonmaken is gewoon echt een ramp. Je kunt er soms niet goed bijkomen en voordat je het weer is het alweer vies. Dat geldt ook voor de gaspit. De nare zwartbruine vlekken zijn ontzettend vervelend en je krijgt het er niet zomaar af.Er zijn gelukkig een aantal trucs die écht helpen. Met behulp van een van de onderstaande trucs zal je merken dat je je gaspit weer binnen no time helemaal schoon hebt.

Waspoeder. Veel mensen gebruiken waspoeder voor de was. Waarschijnlijk heb je het daarom ook al in huis staan. Maak een papje met water en zorg ervoor dat je alle pitten daarmee goed insmeert. Laat het circa tien minuten intrekken en je kunt het er vervolgens afvegen. Je zult merken dat je gaspit weer als nieuw is.

Cola. Ook kan je cola gebruiken voor het schoonmaken van de gaspitten. Giet simpelweg een laagje cola op de gaspit en laat dit een half uurtje inweken. Na een half uur kun je de ingetrokken cola verwijderen met behulp van wat keukenpapier. Zo simpel is het.

Dasty. Je kunt ook gebruikmaken van een ontvettend schoonmaakmiddel. Dasty is daar een goed voorbeeld van. Spuit het simpelweg op de pitten en laat dit circa een uurtje intrekken. Na een uurtje geduld kun je het er weer gemakkelijk afvegen met behulp van een vochtig doekje.

Kende jij deze handige trucs al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte.