Een inktvlek uit je kleding verwijder je zo

Je zou denken dat je je overhemd wel kan weggooien als je er een enorme inktvlek in hebt. Gelukkig hoeft dat toch niet: je kunt het nog herstellen.Een inktvlek ontstaat al snel

Helaas kan het iedereen overkomen. Het kan zijn dat je mooie pen is gaan lekken in het zakje van je overhemd of een van de kinderen heeft met stiften lopen spelen. Wat er ook gebeurd is: het blijft een vervelende situatie. De meeste mensen zullen het overhemd dan maar direct weggooien, maar gelukkig hoeft dat niet. Je kunt het namelijk erg voordelig herstellen. Waarschijnlijk heb je het wondermiddeltje al in je koelkast staan. Je hoeft misschien wel niet eens naar de supermarkt.

Melk is het wondermiddeltje!

Het product dat je nodig hebt is melk. Je kunt melk deppen op de plek waar de inkt zich heeft genesteld. Het is belangrijk dat je niet wrijft, want dit kan de vlek eigenlijk alleen maar erger maken.

Gebruik bij voorkeur een teiltje. Vul dit met voldoende melk en leg de vieze kleding hierin. Zorg ervoor dat de inktvlek helemaal ondergedompeld is. Laat de kleding nog circa 30 minuten in het sopje weken. Na een half uur kun je de inkt er rustig uitwringen. Vervolgens kun je het nog in de wasmachine stoppen. Was het zoals je het normaal ook zou wassen, op 30 of 40 graden Celsius.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie. Je vrienden zullen je eeuwig dankbaar zijn!