De stofzuiger is een belangrijk apparaat in het huishouden. Voor verscheidene schoonmaakklusjes heb je het apparaat nodig. Zo kan je onder andere gemakkelijk vuil zuigen met het apparaat. Echter zijn er ook bepaalde huishoudelijke taakjes waarvoor je je stofzuiger beter niet kunt gebruiken.Glasscherven

Het is raadzaam om je stofzuiger niet te pakken als je glas hebt laten vallen. Stukjes glas kunnen je stofzuigerslang namelijk flink beschadigen. Ook kan de stofzuigerzak scheuren, waardoor je nog veel meer moet opruimen. Het glas kan bovendien aan de binnenkant van je stofzuiger vast komen te zitten met alle gevolgen van dien. Hoe kan je het glas dan wel opruimen? Daarvoor kan je simpelweg eerst de grote stukken glas rustig oppakken. Gooi deze direct weg. Met behulp van sneetjes brood kan je de kleinere stukjes glas oppakken. Maak het brood van tevoren vochtig om het glas nog beter te laten plakken.

Vochtige artikelen

Als je aan het klussen bent, en de vloer is helemaal vies, dan is het natuurlijk gemakkelijk om de stofzuiger te pakken. Echter is dat geen verstandig idee als bepaalde delen van je vloer nat zijn. Als er namelijk vocht in je stofzuiger komt kan er schimmel ontstaan in je stofzuiger. Bovendien kan dat ervoor zorgen dat je stofzuiger helemaal niet meer werkt. Laat de vloer daarom eerst opdrogen voordat je je stofzuiger gebruikt.

Make-up

Heb je make-up poeder op de grond laten vallen? Dan kan je maar beter geen stofzuiger gebruiken! Afhankelijk van het type make-up en of je tapijt hebt kan je beter maar beter geen gebruikmaken van de stofzuiger. Soms smeer je je make-up namelijk uit over je vloer als je je stofzuiger gebruikt. Verscheidene make-upproducten kunnen bovendien samensmelten waardoor er een massa ontstaat. Dat kan zorgen voor een blokkade in je stofzuiger. Probeer daarom liever zoveel mogelijk make-up op te pakken. Nadien kan je de plek reinigen met behulp van een beetje baksoda.

Haren

Liggen er een aantal verloren haren op de vloer? Dan kan je dat gerust opzuigen met je stofzuiger. Heb je echter je haren geknipt en liggen er daardoor ontzettend veel haren op de vloer? Dan kan je dit beter niet opzuigen met je stofzuiger. Je kunt dit beter opvegen. Als er te veel haren in je stofzuiger zitten kan dat zorgen voor verstoppingen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.