Wie een hond heeft, kent het probleem vast wel: hondenharen die in de meubels blijven steken. Zowel korte als lange haren blijven vaak in de bank steken. Soms lijkt het zelfs wel of je hond het expres doet. Overal waar je komt zie je weer haren van je lieftallige viervoeter.Hoe kom je het beste van deze problematiek af? In dit artikel lees je hoe je hondenharen uit meubels kunt verwijderen.

Tip vooraf: je hond borstelen

Voordat je al denkt aan het verwijderen van hondenharen uit je meubels, kun je in ieder geval deze tip nog in je zak steken. Zorg ervoor dat je je viervoeter regelmatig kamt. Er zijn verscheidene borstels en kammen, speciaal voor honden. Door hen regelmatig te borstelen, zal je lievelingsdier standaard al minder haren achterlaten in je huis. Dat scheelt weer met het opruimen hiervan.

Gebruik tape om hondenharen te verwijderen

Tape is gelukkig een product dat veel mensen standaard al wel in huis hebben liggen. Je kunt tape gebruiken om hondenharen onder andere uit je autostoelen, meubels, kleding of hondenmand te halen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een brede tape. Plaats de tape op de plek waar je veel haren ziet en trekt het er vervolgens weer vanaf. Je zult zien dat er nu verschillende haren (en stof) aan het stukje tape hangen.

Gebruik hiervoor bij voorkeur handschoenen, want heel fris ziet het er niet uit. Als alternatief kun je ook een speciale kleefrol halen om de haren te verwijderen uit je meubels. Echter werkt de tape in de praktijk net zo goed en is dat ook nog veel voordeliger. Als je toch liever een kleefrol koopt, kun je deze kopen bij een dierenspeciaalzaak. Ook de H&M verkoopt dit artikel, dus mocht je in de buurt zijn kun je deze altijd kopen. Als snelle oplossing kun je gewoon de tape gebruiken.