Misschien heb je er wel nog nooit van gehoord: je stopt een beetje witte azijn in de wasmachine. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Dan wordt het hoog tijd dat je hiermee gaat beginnen. Azijn is namelijk ontzettend goed voor je wasmachine. Ook is het goed voor je kleding. Daarmee creëer je dus een win-winsituatie. Azijn is bovendien ook nog eens erg goedkoop en gewoonweg verkrijgbaar bij de lokale supermarkt. In dit artikel lees je over de 8 voordelen van witte azijn voor de was.Goed voor de wasmachine

Je kunt je wasmachine gemakkelijk schoonmaken met behulp van een doekje en een scheutje witte azijn. Daarmee elimineer je de vieze geurtjes, het vuil en eventuele schimmel. Je kunt ook de binnenkant van je wasmachine reinigen. Daarvoor kan je de wasmachine laten draaien op de heetste stand. Desinfecteer je wasmachine en laat de nare geuren verdwijnen.

Babykleertjes

Een babyhuidje is nog erg gevoelig en kan daardoor sterker reageren op parfum. Je kunt de huid daarom beter beschermen door simpelweg een kopje witte azijn te gebruiken. Stop dit in het bakje van de wasverzachter. Zitten er ook verschillende vlekken op de kleding? Dan kan je daar ook een scheutje azijn op deppen. Is dit nog niet voldoende? Dan kan je de kleren ook laten weken in een sopje van baking soda, azijn en warm water. Azijn zal eveneens een urinegeur verwijderen.

Nare geuren

Zitten er nare geuren in je kleding? Of bevat je kleding schimmel, zweet of urine? Door azijn toe te voegen aan de wasmachine zijn deze geurtjes verleden tijd.

Handwas

Je kunt beha’s, kanten slipjes, panty’s en delicate sokjes natuurlijk met de hand wassen als je dat wilt. Ook hiervoor kan je azijn gebruiken. Maak een sopje van mild handwasmiddel en twee eetlepels azijn. De azijn zorgt ervoor dat geurtjes verleden tijd zijn. Er zal hierdoor geen zeep achterblijven in de stof.

Statisch

Als je azijn toevoegt aan de wasmachine zal je kleding er minder statisch uitkomen. Wel zo prettig.

Haren van dieren

Als je azijn toevoegt aan de wasmachine zullen eventuele haren van dieren ook sneller van je kleding verdwijnen. Dat is dus ideaal als je thuis een hond of kat hebt.

Zachte dekentjes en broeken

Witte azijn is een goede vervanger voor wasverzachter. Heb je een nieuwe spijkerbroek gekocht en voelt deze nog een beetje stijfjes aan? Dan kan je deze in de was stoppen met een beetje azijn. Ook dekentjes zullen zachter worden door de azijn. Azijn zal geen geurtjes achterlaten, maar zal er juist voor zorgen dat de was weer lekker ruikt.

Vlekken

Je kunt vergeelde kleding gemakkelijk behandelen met een sopje van water en azijn. Laat het nachtje weken en stop het kledingstuk nadien op een regulier programma in de wasmachine. Je zult merken dat je kleding weer als nieuw is.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.