Zo heb jij langer plezier van je pannen

Aluminium is duurzaam, licht en een goede warmtegeleider. Het materiaal is erg stevig en bovendien is het ook erg goedkoop, maar hoe hou je dit het langste mooi?De pan brandschoon houden

Een aluminium pan of ketel kun je het beste schoonmaken met behulp van azijn en zout. Mocht je wat aangekoekte etensresten op de bodem van de pan zien zitten, kan het soms ook handig zijn om de pan een nachtje te laten staan met een laagje azijn aan de binnenkant. Het kan dan een nachtje intrekken, waardoor je de aangekoekte laag de volgende dag er veel gemakkelijker uit kunt halen.

Daarnaast kun je ook gewoonweg gaan koken en het zodoende schoon houden. Je kunt namelijk stuk-kokende aardappels koken. Dat werkt prima als de pan ietwat vervuild is.

Indien je écht last hebt van hardnekkig vuil, is een Brillo schuursponsje een aanrader. Je kunt deze kopen bij iedere willekeurige supermarkt. Gebruik echter nooit soda of een bleekmiddel. Dit richt alleen maar schade aan deze prachtige pannen. Je kunt dat dus beter vermijden.

Kromme pan? Dat kan je voorkomen!

Als je klaar bent met koken, zal je misschien geneigd zijn om een lege pan op het vuur te laten staan. Met een aluminium pan is dat eigenlijk nooit een goed idee. Het zal er namelijk alleen maar voor zorgen dat deze kromtrekt met alle gevolgen van dien. De pan kan bijvoorbeeld helemaal onbruikbaar worden, waardoor je het weg kunt gooien. Vermijd dat dus daarom altijd.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.