Eerder schreven we een artikel over hoe je het beste huisstofmijt kan voorkomen. Maar wat nou als je ze eenmaal in huis hebt? Geen probleem, dankzij deze tip kan je het beestje makkelijk bestrijden.Huisstofmijt is zo klein dat je het helemaal niet kunt zien met het blote oog. Echter is het wel overal aanwezig. Gelukkig kun je het ongedierte bestrijden met een zelfgemaakte spray.

Als je écht van de mijten af wilt, is het belangrijk dat je maatregelen neemt. Immers gaan deze beestjes niet uit zichzelf weg. Neem je geen maatregelen? Dan kan dit zorgen voor allergische reacties, zoals een verstopte neus, vaak niezen, hoesten of zelfs jeukende ogen. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot astmatische klachten. Dat is dus ook zeker geen pretje.

Voor het blote oog is huisstofmijt onzichtbaar. Echter is iedereen het erover eens dat je het ongedierte niet in huis wilt. Er zijn verscheidene middeltjes die je kunt gebruiken om de beestjes te bestrijden. Echter kun je ook je eigen spray maken!

Wat heb je nodig?

Voor deze spray heb je volgende spullen nodig:

  • Een spuitfles;
  • 1/2 kop ontsmettingsalcohol;
  • 1/2 kop gedestilleerd water;
  • 30 druppels geur olie (zoals citroen, eucalyptus, lavendel, of kaneel).

Hoe maak je de spray?

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten met elkaar mengt in de spuitfles. Het is nu een kwestie van schudden en klaar is je bestrijdingsmiddel. Je kunt het middel gebruiken op onder andere je beddengoed, kussens, dekens, gordijnen en andere stoffen stukken in huis.

Het is echter belangrijk dat je spray niet gebruikt als er kinderen in de buurt zijn. Ook zwangere vrouwen kunnen de spray beter vermijden. Laat het eerst goed verdampen, voordat je weer in bed gaat liggen.

Vind jij dit ook een handige schoonmaaktip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.