Als je geen vaatwasser hebt, zal je alles met de hand moeten afwassen. Ook als je wel een vaatwasser hebt, is het (soms) wel fijn om grove etensresten eerst af te spoelen. Je kunt echter niet alles zomaar door de gootsteen spoelen.Er zijn namelijk een aantal voedingsmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je gootsteen verstopt raakt. Pas daarom op met de volgende producten.

Productiestickers. Het stickertje dat veelal op fruit zit, kun je beter niet door de gootsteen spoelen. Deze zijn namelijk vrijwel nooit wateroplosbaar en dat kan zorgen voor een flinke verstopping.

Pasta. Pasta is erg dik en het plakkerige griesmeel kan ervoor zorgen dat de gootsteen verstopt: de pasta kan namelijk aan de leidingen gaan kleven.

Rijst. Een rijstkorreltje maakt niet zoveel uit, maar als het om veel rijst gaat kan het zorgen voor flinke problemen.

Eierschalen. Eierschaalresten kunnen zorgen voor flinke blokkades in het putje. Het hecht zich namelijk snel aan andere producten. Daar moet je echt mee uitkijken dus!

Resterende koffieprut. Je kunt resterende koffieprut het beste in afvalbak gooien. Het kan namelijk zorgen voor nare ontstoppingen.

Olie. Olie is een van de grootste veroorzakers van ontstoppers. Het mengt zich maar al te snel met ander vuil en dat kan voor serieuze problemen zorgen.

Meel. Uit water en meel kan een soort lijm ontstaan. Dat wil je natuurlijk niet in je leidingen hebben zitten!

Medicatie. Medicijnen kunnen schade toebrengen aan milieu en dieren. Stel het daarom ook niet bloot aan de afvoer.

Ken jij iemand die ook altijd alles door zijn of haar gootsteen spoelt? Waarschuw hem of haar dan met deze handige post! Deel dit artikel daarom op social media.