Bacteriën en bacillen vertoeven op verschillende plekken in huis. Iedere 20 minuten kunnen zij zich vermenigvuldigen, zolang er maar ideale omstandigheden voor zijn. Het kan dus ook in jouw woning gebeuren. Eigenlijk is dit ook maar een vies idee, maar je wilt het nu vast en zeker wel weten?



Wellicht zal het je verbazen, maar veel producten die veel bacteriën bevatten raak jij iedere dag weer aan. Het is dus ook ontzettend belangrijk om dit goed schoon te maken. Hieronder volgt een lijst met producten waar veel bacteriën op kunnen zitten.

Toetsenbord van je computer

Wist je dat het toetsenbord van je computer soms smeriger kan zijn dat een toiletbril? Op een toetsenbord zitten namelijk soms wel vijf keer meer bacteriën dan op een toiletbril. Dat is gemakkelijk uit te leggen: een toetsenbord wordt veel vaker aangeraakt. Gelukkig kun je je toetsenbord gemakkelijk reinigen en het is raadzaam om dit regelmatig te doen.

Het afvoerputje

Heb jij ook zo’n afvoerputje in de keuken? Of misschien wel in de badkamer? Dan is het raadzaam om deze regelmatig te reinigen. Gebruik voldoende schoonmaakmiddelen!

Lees verder op de volgende pagina