Wil je je woning een flinke schoonmaakbeurt geven? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je dit op een correcte wijze doet. Lees daarom dit artikel en voorkom dat jij een van deze schoonmaakfouten maakt. Als je deze foutjes maakt zal dat er alleen maar voor zorgen dat je huis viezer wordt.Stofzuiger

Heel veel mensen stofzuigen meerdere keren per week. Dat is natuurlijk ook ontzettend goed, maar het heeft helaas weinig zin als je de stofzuiger zelf niet goed schoonmaakt. Natuurlijk vervangen we de stofzuigerzak weleens, maar dat is niet voldoende. Je zult namelijk ook regelmatig de filter moeten reinigen. Doe je dit niet? Dan kan het vuil weer terecht komen in je woning en heb je alles voor niets gedaan.

Knoflookpers

Stop jij de knoflookpers altijd in de vaatwasser? Dat is geen goed idee, want de restjes knoflook zullen daardoor verspreiden in de vaatwasser. De restjes belanden dus op je borden en kopjes. Een kopje koffie met knoflooksmaak is natuurlijk niet erg prettig. Zorg er daarom voor dat je je knoflookpers met de hand reinigt onder de kraan.

Toiletborstel

De toiletborstel is een vrij smerig voorwerp. Na gebruik zet je deze snel weer terug in de houder. De volgende keer gebruiken wij diezelfde toiletborstel als we het toilet willen schoonmaken. Als je je toiletborstel iedere keer weer terugzet zullen de bacteriën zich snel verspreiden. Bacteriën worden elke keer weer vrolijk als je je toilet op die manier schoonmaakt. Daarom is het belangrijk om een beetje bleek in de houder te gieten. Ook kun je je toiletborstel met enige regelmaat schoonmaken. Zo nu en dan je toiletborstel vervangen kan natuurlijk ook geen kwaad.

Schoonmaakmiddel

Als je aan het afstoffen bent kun je schoonmaakmiddel op alle oppervlakken spuiten. Vervolgens haal je er een doekje overheen en zet je alles weer terug op zijn originele plek. Toch is dat niet helemaal de juiste volgorde. Als je schoonmaakmiddel op je meubels spijt en vervolgens alles weer terugzet zorgt dat ervoor dat het oppervlak daaronder nat en plakkerig blijft. Dat trekt weer stof en vuil aan. Daarom is het ook raadzaam om alles eerst goed te laten opdrogen. Je kunt daarvoor eventueel ook een stofvrije doek gebruiken.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.