Met enige regelmaat staan we natuurlijk in de keuken en maken wij een uitgebreide maaltijd. Dat zorgt ook voor de nodige rommel in huis. Het is natuurlijk van groot belang dat je dit op de juiste manier schoonmaakt. Voorkom daarom deze schoonmaakfouten!Koffiezetapparaat niet dagelijks reinigen

Beschik je over een koffiezetapparaat waar bonen in worden gemalen? Dan is het belangrijk dat je je koffiezetapparaat elke dag schoonmaakt. Dat is helemaal van groot belang als je elke dag meerdere bakjes koffie drinkt. De verschillende oliën die koffiebonen kunnen achterlaten kunnen ervoor zorgen dat verse koffie een andere smaak krijgt.

Koekenpan in de vaatwasser

Stop jij je koekenpan in de vaatwasser? Dat is geen goed idee. Je kunt deze namelijk veel beter met de hand reinigen. Als je een koekenpan in de vaatwasser stopt zal dat ervoor zorgen dat de beschermende laag van je pan verdwijnt. Als de beschermende laag verdwijnt brandt het eten sneller aan en dat is natuurlijk niet zo prettig.

Oven niet goed schoonmaken

Het is ook van groot belang dat je je oven met enige regelmaat grondig schoonmaakt. Als je iets gebakken hebt in je oven is het belangrijk dat je direct nagaat of je ook geknoeid hebt. Is dat het geval? Zorg er dan direct voor dat je dit opruimt. Je gebakken cake kan de volgende keer namelijk veel minder lekker smaken als je oven niet brandschoon is.

Bakjes niet direct afspoelen

Plastic bakjes worden vaak gebruikt om eten in te bewaren. Ook kun je er bijvoorbeeld snacks in bewaren. Deze bakjes zijn ideaal, want je kunt de bakjes namelijk ook in de vaatwasser stoppen. Heb je eten uit het bakje gehaald? Spoel dit dan nadien direct af. Daarom voorkom je dat de geur en smaak in het bakje blijft. Als je dit niet doet, kan het voorkomen dat de smaak van je volgende snack minder lekker is.

Knoflookpers in de vaatwasser

Veel mensen stoppen de knoflookpers in de vaatwasser. Ook dit is echter geen goed idee. Je kunt deze namelijk beter met de hand wassen. Als je de knoflookpers in de vaatwasser stopt blijven er stukjes knoflook in de vaatwasser zitten. De hele vaat zal er daardoor naar gaan ruiken. Dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.