Er zijn ontzettend veel dingen die je iedere dag wel even schoonmaakt. Zo haal je bijvoorbeeld elke dag wel een doekje over het aanrecht. Dat is natuurlijk erg handig, want daarmee blijft het ook lekker schoon. Een goed schoonmaakroutine zorgt ervoor dat alles ook echt schoon blijft. Toch zijn er een aantal plekjes die je misschien over het hoofd ziet. Tijdens een schoonmaakbeurt mag je de onderstaande plekken de volgende keer niet meer vergeten.Tandenborstelhouder

De tandenborstelhouder staat in vrijwel iedere badkamer. Dit is misschien wel de meest overgeslagen plek tijdens het schoonmaken van je badkamer. Juist hier is hygiëne essentieel, dus zorg ervoor dat je de houder met enige regelmaat schoonmaakt. Op de bodem verzamelen zich hier namelijk verschillende bacteriën en het ook flink gaan schimmelen omdat er vaak een laagje water ligt. Zorg er daarom voor dat je je tandenborstelhouder wekelijks in de vaatwasser stopt.

Koelkastrubbers

De rubbers van de koelkast kunnen veel vuil opvangen. Als je dit nooit schoonmaakt is dat dus niet zo fris. De grotere kruimels kun je eruit halen met behulp van de stofzuiger. Verder kun je de koelkastrubbers reinigen met behulp van lauwwarm water en een drupje afwasmiddel. Zorg ervoor dat je alles ook weer goed droog maakt voordat je de koelkastdeur weer sluit.

Magnetron

De magnetron wordt vaak gebruikt, maar wordt helaas maar weinig schoongemaakt. Je kunt de magnetron echter gemakkelijk schoonmaken. Stop een bakje met water en twee halve citroenen in de magnetron. Stel een programma in van een aantal minuten op 600 Watt. Nadien kun je al het vuil gemakkelijk uit de magnetron vegen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.