Deodorant is een handig middel om je even snel op te frissen. Echter kan het ook vervelende vlekken achterlaten op je kleding. Het is niet altijd even gemakkelijk om deze uit je kleding te verwijderen. Weggooien is natuurlijk doodzonde, maar gelukkig is er een handige manier om deodorantvlekken uit je kleding te verwijderen.Hoe ontstaan deodorantvlekken in kleding?

De meeste mensen denken dat de gele plekken ontstaan door zweet. Echter is dat niet helemaal waar, want het is namelijk een combinatie van deodorant en zweet. De deodorant is nog niet goed gedroogd en dat trekt dan in het shirt. De reactie van de spray op de huid in combinatie met de stoffen, zorgen ervoor dat er gele vlekken ontstaan. Je kunt deze vlekken gelukkig vrij gemakkelijk voorkomen.

Zorg ervoor dat de deodorant eerst goed intrekt, voordat je een T-shirt aantrekt. De combinatie van deodorant en zweet op het shirt komt dan niet voor, waardoor er geen vlekken ontstaan. Als je onverhoopt toch vlekken in je shirt krijgt, kun je de volgende tip volgen. Je kunt de vlekken namelijk verwijderen! Het product hiervoor heb je waarschijnlijk al in huis.

Behandel je shirt met azijn

Waarschijnlijk heb je het product al in huis: azijn! Je kunt het op twee manieren reinigen. De eerste optie is als volgt. Je kunt het bevlekte shirt twee uur laten weken in een bak met azijn. Vervolgens kun je het shirt in de wasmachine stoppen, eventueel samen met andere was. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om alleen de zweetplekken in te smeren met azijn.

Zowel natuurazijn als schoonmaakazijn zijn goede opties. Uiteraard moet je altijd je shirt nog in de wasmachine stoppen, zodat het echt goed schoon wordt.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.