De vaatwasser is echt een fantastische uitvinding. Je stopt de vuile vaat in de vaatwasser en vervolgens komt het er weer schoon uit. Je hoeft niet langer te boenen en het scheelt ontzettend veel tijd. Veel mensen kiezen er echter wel voor om de vaat voor te spoelen. Voorspoelen is onmisbaar onderdeel als je zelf gaat afwassen, maar is dit ook nodig bij vaat dat je in de vaatwasser stopt?Enzymen

Verscheidene mensen spoelen de vaat voor voordat zij het in de vaatwasser stoppen. Toch is dat helemaal niet nodig. De vaat moet juist vuil zijn als je het in de vaatwasser stopt. Als je te schone borden in de vaatwasser stopt, kunnen de enzymen nergens aan kleven. De resten jus of saus kun je daarom gerust op je bord laten zitten. De vaat zal er namelijk alleen maar schoner uitkomen. Het is natuurlijk wel raadzaam om de grote etenswaren alvast te verwijderen. Daarmee kun je verstoppingen voorkomen. Groenten en deeg moeten dus wél verwijderd worden.

Wist jij dit al? Ken jij iemand die zijn of haar vaat altijd helemaal voorspoelt? Vergeet dit blogbericht niet te delen op social media met vrienden en familie.