Veel Nederlanders drinken elke dag een of meerdere bakjes koffie. Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat je een beetje koffie laat vallen. Koffievlekken in je tapijt, bank of kleding is natuurlijk nooit fijn. Gelukkig kun je hier weer gemakkelijk vanaf komen. Hoe verwijder je de koffievlekken uit je kleding, bankbekleding, tapijt of mokken? Je leest het in dit artikel.Mokken

Als je je koffiemok te lang laat staan met een klein laagje koffie zal de koffie opdrogen. Het kan lastig zijn om dit te verwijderen. Gelukkig hoef je je mok niet weg te gooien. Je kunt namelijk een scheutje baking soda toevoegen aan de mok. Vervolgens stop je hier nog een beetje afwasmiddel bij. Voor een extra zet je kun je zelfs nog een laagje schuurmiddel toevoegen. Je zult merken dat je veel minder hard hoeft te boenen om het koffielaagje eruit te halen.

Kleding

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom kan het maar zo zijn dat je een beetje koffie over je kleding laat vallen. Gelukkig kun je de vlek simpelweg nat maken met een spons en koud water. Als alternatief kun je ook het hele kledingstuk weken in een bak met koud water. Laat het in dat geval circa een half uurtje weken. Behandel de vlek nadien met vlekverwijderaar. Stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Zorg ervoor dat de vlekverwijderaar goed op de vlek zit. De vlekverwijder zal het grootste gedeelte van de vlek alvast verwijderen en de wasmachine doet de rest.

Tapijt

Heb je koffie laten vallen op je tapijt? Je kunt dit eenvoudig oplossen door een eetlepel afwasmiddel en een eetlepel witte azijn te mengen met twee kopjes warm water. Met behulp van een doekje kun je het mengsel aanbrengen op de vlek. Voeg steeds kleine beetjes toe en dep het met enige regelmaat schoon met behulp van een droog doekje. Doe dit net zolang totdat de vlek helemaal verdwenen is. Eindig door de plek nog even kort te wassen met koud water. Laat het nadien goed drogen.

Bankbekleding

Als we een kopje koffie nuttigen zitten we natuurlijk maar al te graag op de bank. Plofte je iets te hard neer en ligt er nu koffie op je bank? Dan kun je gemakkelijk schoonmaken. Meng een eetlepel afwasmiddel met twee kopjes koud water. Met behulp van een doekje kun je het mengsel aanbrengen op de bank. Wrijf het goed door totdat de vlek helemaal verdwenen is.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.