Chocolade is een lekkernij dat veel gegeten wordt in Nederland. Helaas kan het voorkomen dat je vlekken krijgt in je kleding: vooral met mooi weer smelt het snoepgoed erg snel. Dat kan zorgen voor nare plekken op je kleding. Als je dat niet goed behandelt, kan het zorgen voor veel schade aan je kleding, waardoor je het mogelijk niet opnieuw kunt aantrekken. Op de juiste manier de chocoladevlekken verwijderen is dan ook gewenst. Hoe kan je chocoladevlekken verwijderen uit kleding? Je leest het in dit artikel.Wat moet je in ieder geval niet doen?

Veel mensen hebben de neiging om vuile kleding direct in de wasmachine te stoppen. Dat is vaak niet de juiste oplossing en dat geldt ook voor chocoladevlekken. Het zal zich juist alleen maar meer uitsmeren, waardoor je mogelijk je kleding helemaal niet meer kunt gebruiken. Ook kun je beter geen zeep gebruiken bij het schoonmaken van de chocoladevlekken. Dat kan zorgen voor grotere vlekken, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om de chocoladevlekken daadwerkelijk uit je kleding te verwijderen.

Wat moet je juist wel doen?

Je kunt chocoladevlekken verwijderen uit kleding door gewoonweg een pak melk te pakken. Vrijwel iedereen heeft wel een pak melk in huis. Giet een beetje (bij voorkeur volle) melk over de vlek, laat het eventjes intrekken en stop het dan pas in de wasmachine. De melk zorgt ervoor dat de vlek niet groter wordt en ook zorgt de melk ervoor dat de vlek niet verspreid over andere delen van je kleding. Mocht je nu een extreem grote chocoladevlek op je kleding hebben, kun je er ook voor kiezen om wat wasbenzine op de vlek te plaatsen. Stop eerst wat wasbenzine op een doek en wrijf het zachtjes over de vlek heen. Spoel het vervolgens af met een sopje. Dit is vooral een aanrader als het gevoelige stoffen zijn, zoals bijvoorbeeld katoen, linnen, wol of zijde.