Op het internet lees je over veel verschillende manieren om bloedvlekken te verwijderen. Als een bloedvlek al ingedroogd is, wordt het steeds lastiger om het te verwijderen. In dit artikel je over de beste manier om bloedvlekken te verwijderen.Een bloedvlek ontstaat snel

Helaas kan het iedereen overkomen: een bloedvlek ontstaat nou eenmaal erg snel. Als je jezelf per abuis snijdt in de keuken, kan er al bloed op je kleding komen. Als je er direct bij bent, kun je het bloed nog relatief snel verwijderen met een beetje water. Vervolgens kun je je shirt of trui direct in de wasmachine stoppen. Dan gaat het bloed er wel uit. Als het bloed al ingedroogd is wordt het lastiger. Het gaat er dan niet meer zo gemakkelijk uit.

Wat gebruik je voor ingedroogde bloedvlekken?

In sommige gevallen kun je niet direct de vlek verwijderen uit je shirt of trui. Het kan zijn dat je op dat moment niet thuis bent of je merkt pas later dat je een bloedvlek in je shirt hebt. Als het eenmaal ingedroogd is, is het schoonmaken lastig. Gelukkig is het niet onmogelijk. Je kunt hiervoor namelijk ammonia gebruiken. Je dient het wel eerst te verdunnen met koud water. Dip je shirt of trui in de verdunde ammonia en spoel het vervolgens met koud water af. Nu kun je je shirt of trui in de wasmachine stoppen. Zet de wasmachine bij voorkeur op een langer wasprogramma, zodat de vlek er goed wordt uitgewassen.

Kwetsbare stoffen

Als je shirt of trui kwetsbare stoffen bevat is het raadzaam om je kleding gewoon naar de stomerij te brengen. De kans dat het nog erger wordt is dan namelijk alleen maar groter. Vermeld bij de stomerij dat er een bloedvlek in je kleding zit.

Met deze tip gaan de bloedvlekken er zo weer uit en kan de kleding weer een tijdje mee!