In de douchecabine (of badkuip) duiken met enige regelmaat van die vieze vlekken op. Dat ziet er natuurlijk niet zo mooi uit en daarom wil je hier natuurlijk ook snel vanaf. Hoe kun je deze nare plekken nu eenvoudig verwijderen? Je leest het in dit artikel.Helaas zijn deze gele vlekken in het bad in de douchebak een veelvoorkomend probleem. De gele vlekken kunnen onder andere ontstaan door een kraan die maar steeds blijft druppen. Ook shampoo of douchegel kan blijven liggen wat ook kan zorgen voor een laagje vet. Gelukkig kun je deze vlekken gemakkelijk verwijderen en zijn deze binnen een handomdraai verdwenen. Daarvoor heb je slechts drie producten nodig. Deze artikelen kun je ook allemaal aanschaffen bij de lokale supermarkt.

Wat heb je nodig?

Je hebt de volgende drie artikelen nodig:

  • Schoonmaakazijn;
  • Citroensap;
  • Water.

Zo werkt het

Voorkomen is beter dan genezen, dus probeer altijd te ontdekken waardoor deze vlekken ontstaan. Zijn de gele vlekken ontstaan door een druppelende kraan? Dan is het raadzaam te kijken of je dat misschien kunt laten repareren. Indien een druppelende kraan de vlekken veroorzaakt kun je dit het beste weghalen met koud water en citroensap. Zijn de vlekken echter ontstaan door reinigingsproducten en/of vuil? Dan kun je beter kiezen voor de combinatie warme azijn en water.

Vul een plantenspray met warme azijn en water en spray dit vervolgens over de gele vlekken heen. Laat het vervolgens goed inweken. Nadien kun je het mengsel afnemen met behulp van een natte doek. Spoel het na met water en wrijf het hierna schoon met een droge doek. Je zult merken dat het blinkt als nooit tevoren!

Vind jij dit ook een handige schoonmaaktip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.