Vecht jij met enige regelmaat tegen de zeepresten in jouw badkamer? Kies dan niet langer voor peperdure schoonmaakmiddelen, maar gebruik simpelweg wat afwasmiddel. Dit staat al in je keukenkastje en is veruit de beste oplossing waar je voor kunt kiezen. Je kunt je bad weer glanzend schoon krijgen.Afwasmiddel in de badkamer

Als je er goed over nadenkt is het eigenlijk ook best wel logisch: je kunt afwasmiddel gebruiken in je badkamer. Afwasmiddel wordt immers gebruikt om vet en olie af te breken. Dat werkt natuurlijk erg goed voor de vaat, maar het werkt ook erg goed in de badkamer. Hoe dit precies werkt lees je hier.

Badkuip

Eigenlijk werkt het erg simpel: je knijpt wat afwasmiddel uit de fles en giet dit vervolgens met zwierende bewegingen in je badkuip. Spuit vooral wat extra afwasmiddel op de plekken waar het vuil zich het meeste ophoopt. Meestal zijn de randen waar het water in de kuip blijft staan extra smerig. Sop dit daarom extra in met afwasmiddel. Met behulp van een sponsje kan je het afwasmiddel verspreiden over de badkuip. Schrob de zeep totdat de hardnekkige vlekken verdwijnen. Nadien kan je je badkuip afspoelen met warm water. Je badkuip is weer als nieuw.

Staande positie

Tot slot hebben we nog een extra tip voor je. In plaats van een sponsje kan je ook simpelweg een schone bezem gebruiken. Je hoeft dan niet op je knieën te zitten naast het bad. Je kunt dan namelijk staand je bad schoonmaken.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.