Het is natuurlijk ontzettend fijn om onder de douche te staan. Je staat onder warme stralen en dat zorgt voor een moment van ontspanning. Het is natuurlijk erg vervelend als je onder de douche weg moet stappen omdat het doucheputje verstopt zit. De boel kan immers overstromen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.Het is dan ook erg belangrijk dat je het probleem oplost. Hoe zorg je daarvoor?

Haren en zeep

Een verstopt doucheputje is helaas niet altijd goed te voorkomen. Je wast immers je haren waardoor er simpelweg haren terechtkomen in het doucheputje. De zeepresten kunnen, samen met je haren, zorgen voor een kleverige bal. Het water kan er vervolgens niet meer langs waardoor het dus echt verstopt is. Het is dan belangrijk dat je ergere verstopping voorkomt. Gelukkig kun je dit voorkomen met behulp van een natuurlijke ontstopper. Bovendien is het belangrijk dat je je haren opruimt na iedere douchebeurt. Spoel eventuele zeepresten altijd weg met behulp van heet water.

Natuurlijke ontstopper

Is het kwaad echter al geschied en kun je niet langer douchen omdat het water niet langer doorstroomt? Dan kun je deze natuurlijke ontstopper maken. Je kunt simpelweg een huisgemaakt ontstoppingsmiddel maken van baking soda, azijn en water. Zorg ervoor dat je de haren zoveel mogelijk verwijdert uit het putje voordat je aan de slag gaat. Meng 80 milliliter azijn met 50 gram baking soda in een emmer. Het mengsel zal gaan bruisen. Zorg ervoor dat je het mengsel direct in het putje stopt. Laat het vervolgens een uurtje inweken en spoel het nadien goed na. Je zult merken dat je weer normaal kunt douchen!

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.