Handdoeken gebruik je vrijwel dagelijks. Sommige mensen stappen elke dag onder de douche en gebruiken dus ook iedere dag weer een handdoek. Sommigen gebruiken hun handdoek slechts eenmaal, terwijl anderen een handdoek misschien wel drie of vijf keer gebruiken voordat dit in de was beland.Het is natuurlijk wel zo fijn als je na elke douchebeurt een schone handdoek kunt gebruiken. Sommige mensen zijn van mening dat je je handdoek slechts een keer kunt gebruiken. Nadien moet je deze weer bij de was stoppen. Is dat ook zo?

Dat blijkt helemaal niet nodig. Je kunt je handdoek namelijk meerdere keren gebruiken. Dat bespaart ook weer een aantal wasbeurten. Dat scheelt je tijd, het is beter voor het milieu en bovendien bespaart het je geld.

Het water op je lichaam maakt je handdoek niet vies. Je komt tenslotte fris onder de douche vandaan. Tijdens het afdrogen komen er echter wel dode huidcellen terecht in de vezels van je handdoek. Bacteriën zijn daar dol op!

Als je je handdoek echter goed ophangt, en laat opdrogen, zal je daar gelukkig geen last van hebben. Het advies is om je handdoeken na drie douchebeurten pas te vervangen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.