Pannenkoeken zijn altijd lekker op ieder moment van de dag. Deze oerhollandse pannenkoeken zijn pas echt een aanrader. Je kunt het gemakkelijk maken en het is ook nog eens ontzettend lekker. In dit artikel lees je precies wat je allemaal nodig hebt voor dit recept en hoe je het recept bereidt.Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram bloem;
  • 2 grote eieren;
  • 1 mespunt zout;
  • 1 eetlepel zelfgemaakte vanillesuiker;
  • 500 ml melk;
  • 2 à 3 eetlepels gesmolten boter;

Bereidingswijze

De oerhollandse pannenkoeken kun je gemakkelijk bereiden in slechte enkele stappen. Pak een beslagkom en voeg hier bloem, zout en vanillesuiker aan toe. Meng het geheel met een vork. Vervolgens kun je ook eieren en 100 ml van de melk toevoegen aan het geheel. Door melk beetje bij beetje toevoegen aan het geheel, voorkom je daarmee dat het beslag gaat klonteren. Voeg gesmolten boter toe aan het geheel. Daardoor heb je minder olie nodig tijdens het bakken. Al roerend kun je nu ook de rest van de melk aan het beslag toevoegen. Blijf net zolang kloppen tot het beslag mooi glad en klontervrij is.

Je de oerhollandse pannenkoeken nu gaan bakken in een koekenpan. Je hoeft nog maar een klein beetje olie toe te voegen aan de pan, zodat het niet gaat plakken aan de bodem. Niet te veel, want je hebt immers ook al boter toegevoegd aan het geheel. Als je het recept nog wilt variëren, kun je ook spek of kaas toevoegen aan de pannenkoeken.

Serveren

Je kunt de oerhollandse pannenkoeken vervolgens serveren. Je kunt het eten met onder andere stroop, hagelslag, jam, kaas of chocopasta. Varieer en ontdek zelf wat jij het lekkerste vindt! Eet smakelijk.

Vind je dit ook een lekker recept? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met familie en vrienden.