Het belangrijkste ingrediënt van pindasoep is natuurlijk pinda’s. Nadat de pinda’s zijn gemalen zijn ze geschikt voor deze soep. Daarnaast wordt meestal kip en een aantal groentes toegevoegd aan de soep. De soep wordt veel gegeten in Indonesië en Afrika. Ook in Nederland is de soep erg populair. Vooral in de Surinaamse keuken wordt deze soep vaak klaargemaakt.pindasoep

Ingrediënten voor een grote pan soep:
– 1 grillkip
– 2 eetlepels vetsin
– pikante Surinaamse pindakaas
– 2 preien
– een klein bosje selderij
– 2 grote uien
– 4 blokjes kippenbouillon
– Peper en zout

Het recept begint met de grillkip. Leg de kip in een grote soeppan. Voeg hier de bouillon aan toe. Voeg daarna net zoveel water aan de pan toe, tot de kip onder water staat. Breng het geheel nu aan de koop tot de kip gaar is.

Tijdens het koken is het tijd om de uien, prei en de selderij te snijden. Snijd de prei in ringen. Hierna kun je de gare kip gaan plukken. Haal hier de stukken kip dus van af. Gebruik de vel niet meer in de soep. Voeg vervolgens de uien, selderij en prei toe aan de bouillon. Ook de pindakaas en vetsin voeg je nu toe aan het geheel.

Vervolgens kan je het brouwsel ongeveer een uur laten pruttelen op zacht vuur. Breng tenslotte de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep nu met wat rijst of een lekker stokbroodje. Dit is genieten!