Kruidnoten zijn ontzettend lekker. Je kunt dit niet het gehele jaar kopen, maar als de Sint bijna in het land is kun je dit vrijwel overal kopen. Je kunt dit natuurlijk zo ‘los’ opeten, maar je kunt er nog veel meer mee. Je kunt namelijk ook een cheesecake met kruidnoten maken. Lees dit artikel maar eens!Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram kruidnoten;
  • 50 gram boter;
  • 400 gram Philadelphia roomkaas of een alternatieve roomkaas;
  • 60 gram poedersuiker;
  • 125 milliliter zure room;
  • 2 theelepels vanille-extract.

Bereidingswijze cheesecake met kruidnoten

Zorg ervoor dat je 200 gram kruidnoten uit de zak haalt en deze verkruimelt. Daarvoor kan je een plastic zakje gebruiken in combinatie met een deegroller. Met behulp van de deegroller kan je de nootjes platslaan. Ook kan je de deegroller eroverheen rollen. Dat kost misschien wat tijd en inzet, maar dat is het straks allemaal waard.

Smelt de boter vervolgens in de magnetron en meng dit vervolgens met kruidnootkruimels. Bekleed een springvorm van 18 centimeter met wat bakpapier. Voeg hier de gestampte kruidnoten aan toe en druk het vervolgens aan met een lepel. Gebruik daarvoor de bolle kant. Je kunt dit nu in de koelkast stoppen en deze hier circa tien minuten in laten staan.

Ondertussen kan je aan de slag met de roomkaasvulling. Voeg de roomkaas toe aan een kom en voeg hier eveneens de zure room, suiker en vanille-extract aan toe. Haal de bodem uit de koelkast en voeg het mengsel daaraan toe. Ook dit kun je weer verspreiden over de bodem met behulp van een lepel. Gebruik wederom de bolle kant.

Je kunt de springvorm nu (minimaal) twee uur in de koelkast stoppen. Hier kan het opstijven. Na twee uur kan je de taart eventueel nog decoreren met wat kruidnoten. Het kan dus handig zijn om wat kruidnoten over te houden. Eventueel kun je als decoratie ook wat schuimpjes toevoegen. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.