Vis bereiden is geen gemakkelijke taak. Het is immers fragiel en schilferig en je wilt natuurlijk geen hard of droog stuk vis. Je smaakpapillen worden daar immers niet blij van. Gelukkig kun je je vis vanaf nu op een erg gemakkelijke manier bereiden. Je kunt het namelijk gewoon in de magnetron stoppen. Deze methode is zo gemakkelijk: je had gewild dat je dit eerder wist.Voedingsstoffen

Veel mensen denken dat verscheidene voedingsstoffen verloren gaan als je het in de magnetron stopt. Echter is dat helemaal niet waar. Dat geldt dus ook niet voor vis dat je in de magnetron bereidt. Volgens een artikel van de Harvard Medical School kan je bepaalde voedingsstoffen juist bewaren door dit in de magnetron te bereiden. De kooktijd in de magnetron is namelijk korter dan bij de traditionele bereidingsmethoden.

Vis in de magnetron

Vis in de magnetron bereiden is erg eenvoudig. Je kunt de vis namelijk stomen in de magnetron in plaats van het te bakken. Dit kun je vergelijken met de papillo-techniek, waarbij vis in een folie of bakpapier wordt gestopt. Dat kost echter veel tijd en de magnetron is dus de snellere optie. Hoe kun je je vis nu perfect bereiden? Volg het onderstaande stappenplan.

Stappenplan vis bereiden in de magnetron

Zorg ervoor dat je de visfilet (zonder botten) in een magnetronbestendige schaal stopt. Breng de vis vervolgens op smaak met bijvoorbeeld zout en peper, citroen, knoflook en kruiden. Om het vochtig te houden kun je een theelepel vocht toevoegen tijdens het kookproces. Je kunt water gebruiken, maar je kunt ook witte wijn of citrussap toevoegen.

Bedek het gerecht met een magnetronbestendige deksel of plastic folie. Als je kiest voor plastic folie is het belangrijk dat je deze er strak omheen bindt, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Stop de vis vervolgens in de magnetron. Hoe lang de vis in de magnetron moet is afhankelijk van de dikte van de vis. Kabeljauw of zalm zal circa 4 tot 5 minuten op 1000 Watt in de magnetron moeten. Dunnere filets, waaronder tilapia zijn vaak klaar in circa 3 minuutjes tijd. Is de vis nog niet helemaal klaar? Dan kun je je vis nogmaals 30 seconden in de magnetron stoppen. Herhaal dit totdat de vis helemaal warm is.

Laat het gerecht altijd nog even een of twee minuten afkoelen voordat je dit uit de magnetron haalt.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.