Soms heb je gewoonweg zin om te eten. Je wilt dan het liefste kiezen voor een gezond tussendoortje, want vettigheid zit je niet op te wachten. Wat is dan een gezonde keuze? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pompoenpitten. Dit is niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een erg gezond tussendoortje. Gooi de pompoenpitten daarom niet weg, maar bewaar deze heerlijke snack.

Verse pompoenpitten

Je hebt de verpakkingen met kant-en-klare pompoenpitten vast weleens gezien in de supermarktschappen. Deze zijn groen van kleur, terwijl verse pompoenpitten wit van kleur zijn. Hoe kan dit precies? Dit heeft te maken met de pompoenpitkernen. De pitten die je zelf uit een pompoen haalt bevatten het witte vlies nog. Als je deze erheen omheen houdt blijven deze supergezond.

Kies de juiste pompoen

Wil je zoveel mogelijk pitten uit je pompoen halen? Zorg er dan voor dat je kiest voor de groengele Styrian- en Kakaipompoen. Zijn deze niet te koop bij jouw supermarkt? Kies dan bij voorkeur voor de grootste pompoen die je kunt vinden. Deze bevat namelijk het meeste aantal pitten. Van tevoren kan je ook nog eventjes kloppen op de pompoen. Hoe holler de pompoen is, hoe beter dat is. Er is daardoor namelijk meer ruimte voor pitten.

Roosteren

Het is niet verstandig om de pompoenpitten rauw te eten. Je kunt deze daarom beter eerst roosteren voordat je de pitjes consumeert. Trek als eerst het vruchtvlees van de pitjes en spoel de pitjes nadien goed schoon. Verspreid dit vervolgens op een bakplaat en let erop dat er geen pit aan de hitte van oven komt. Je kunt wat olijfolie over de pompoenpitten heen sprankelen en op smaak brengen met kruiden naar keuze. Onder andere Italiaanse kruiden, paprikapoeder of kerriepoeder zijn aanraders. Je kunt de pitjes vervolgens 15 minuutjes in de oven stoppen op 180 graden Celsius. Controleer nadien of de pitjes mooi goudbruin van kleur zijn. Je kunt de pitjes vervolgens consumeren als snack, maar je kunt de pompoenpitten ook toevoegen aan een gerecht.

Toevoeging aan gerechten

Aan welk gerecht kan je de verse pompoenpitten allemaal toevoegen? Simpel: je kunt dit onder andere gebruiken als garnering over soepen of salades. Tevens kan je het gebruiken als vleesvervanger voor de spekjes. Wil je graag een bakje yoghurt eten? Ook daar kan je de pitjes aan toevoegen. Daarmee zijn er meer dan voldoende mogelijkheden!

Ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.