Iedereen kent de heerlijke stroopwafels wel. Het typisch Hollandse product is erg geliefd onder zowel Nederlanders als toeristen die naar Nederland komen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want de koekjes zijn simpelweg erg heerlijk.Standaard liggen de stroopwafels bij veel Nederlanders thuis in de koektrommel. Het smaakt natuurlijk ook wel zo lekker bij een bakje koffie. Heb je al te veel ‘gewone’ stroopwafels gehad? Dan kun je misschien een heerlijke variant maken! Je kunt namelijk een stroopwafeltaart maken. Je hebt hier géén oven voor nodig.

Deze taart is natuurlijk leuk bij verschillende gelegenheden. Je gasten zullen er ongetwijfeld erg van gaan genieten. Voor het recept heb je slechts enkele ingrediënten nodig en het bereiden daarvan is erg gemakkelijk. Ben je benieuwd naar dit recept? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 9 stroopwafels;
  • 3 tot 4 eetlepels karamelsaus;
  • 150 ml slagroom;
  • 150 gram MonChou;
  • 2 zakjes vanillesuiker.

Bereidingswijze stroopwafeltaart

Je kunt de bovenstaande ingrediënten gemakkelijk kopen bij de lokale supermarkt. Gebruik als eerste vijf stroopwafels voor de bodem. Verkruimel deze goed in kleinere stukjes. Dat kan met behulp van een mes of een keukenmachine. De kruimels kun je vervolgens in een kom plaatsen en hier kun je tevens karamelsaus aan toevoegen.

Zorg ervoor dat je de bodem goed aandrukt, zodat het lekker stevig wordt. In een ander kommetje kon je de MonChou en slagroom toevoegen. Voeg vervolgens nog de zakjes vanillesuiker toe aan deze kom. Meng het nogmaals goed door elkaar en voeg het vervolgens toe aan de andere kom.

De overige vier stroopwafels kun je gebruiken als versiering voor op de taart. Je kunt grovere stukken gebruiken, maar je kunt er ook wederom kleinere stukjes van maken. Plaats de bakvorm nadien in een uurtje in de koelkast, zodat je taart goed kan opstijven. Je gasten zullen het ongetwijfeld ontzettend lekker gaan vinden.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie!