Wil je graag een extra romige bechamelsaus maken? Dan moet je dit recept echt eens proberen! Verscheidene pasta’s en lasagnes vragen om een bechamelsaus. Natuurlijk kun je kiezen voor een kant-en-klare saus, maar deze zelfgemaakte bechamelsaus is vele malen lekkerder. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.Wat heb je nodig?

Voor dit sausrecept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eetlepels boter;
  • 2 eetlepels bloem;
  • 300 milliliter warme melk;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze bechamelsaus

Je kunt deze bechamelsaus ontzettend gemakkelijk bereiden in slechts enkele stappen. Pak als eerst een pannetje en smelt hier de boter in. Voeg nadien de bloem toe. Roer het constant totdat er een pasta vormt met bubbels erin. Laat het nadien op zacht vuur staan en laat het circa twee minuutjes pruttelen. Houd de saus goed in de gaten, want deze mag namelijk niet te bruin worden.

Je kunt vervolgens de warme melk toevoegen. Blijf het geheel roeren totdat er een dikke saus ontstaat. Voeg nadien zout en peper naar smaak toe en zet het op laag vuur. Je kunt het nog circa twee tot drie minuutjes laten opstaan. Wil je graag een kaassaus maken van de bechamel? Zorg er dan voor dat je simpelweg nu nog kaas toevoegt aan het pannetje. Je kunt de saus nadien direct gebruiken voor de lasagne of je kunt de kaassaus over de gegaarde pasta schenken.

Lijkt jou dit ook een lekker sausje en ga jij dit binnenkort ook eens proberen te maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.