Pepernoten zijn ontzettend lekker. Het product ligt alleen in bepaalde seizoenen in de supermarkten én als het weer zo ver is kun je dit heerlijke recept maken. Wil je graag in de Sinterklaassfeer komen? Dan moet je deze heerlijke pepernotencake echt eens proberen.Deze cake is ontzettend gemakkelijk te maken. Je hebt voor dit recept wel een oven nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram kruidnootjes;
  • 1 eetlepel met speculaaskruiden;
  • 250 gram cakemeel;
  • 200 gram roomboter;
  • 3 medium of grote eieren;
  • 200 gram kristalsuiker;
  • 20 gram amandelschaafsel.

Je kunt de pepernotencake gemakkelijk bereiden met behulp van een cakevorm en een oven. Verder is een keukenmachine erg handig voor de bereiding van het beslag.

Bereidingswijze pepernotencake

Zoals gezegd is dit recept erg gemakkelijk te bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg er in eerste instantie voor dat je de oven voorverwarmt op 160 graden Celsius. Pak vervolgens een cakevorm en vet deze goed in met wat bakspray. Ook kun je wat bloem toevoegen. Vervolgens kun je de kristalsuiker met boter toevoegen aan de bak van de keukenmachine. Zorg ervoor dat je geheel goed met elkaar mengt. Vervolgens kun je het cakemeel toevoegen. Mix het geheel wederom goed door elkaar. Blijf het goed mixen en voeg vervolgens de speculaaskruiden toe. Je kunt het geheel nogmaals goed door elkaar mengen.

Als laatste stap kun je de kruidnootjes toevoegen aan het geheel. Met een lepel kun je de kruidnootjes goed door het beslag heen mixen. Is het een goed zacht geheel? Dan kun je de kom nu overgieten in een bakvorm. Bedek de bovenkant van de pepernotencake met wat amandelsnippers en stop de cakevorm vervolgens in de oven. Deze kun je nu 60 minuten in de oven stoppen op 160 graden Celsius.

Na een uurtje kun je de pepernotencake uit de oven halen. Zorg ervoor dat je de cake nog eventjes laat afkoelen en vervolgens kun je de cake aansnijden. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.