Ben jij een fan van Baileys en bestel jij tiramisu ook altijd als nagerecht? Probeer dan eens dit recept voor een Baileys-tiramisutaart. Volg het onderstaande recept en verras je gasten met een taart die ze gegarandeerd nog nooit hebben geproefd.Ingrediënten

– 200 ml verse zwarte koffie
– 2 eetlepels Amaretto
– 500 ml dubbele room
– 250 gr mascarpone
– 3 eetlepels bruine basterdsuiker
– 50ml Baileys
– 1 theelepel vanille-extract
– 175 gram lange vingers
– 3 eetlepels Cacaopoeder

Bereiding

1. Meng de koffie met de Amaretto in een kom. In een andere kom klop je de room, mascarpone, Baileys en vanille tot er een zacht mengsel ontstaat. Doe deze mix in een spuitzak die je vervolgens laat rusten.

2. Doop de lange vingers allemaal een aantal seconden in het mengsel van koffie met Amaretto tot ze helemaal doorweekt zijn. Deze leg je op de bodem van een schaal van ongeveer 20 cm in diameter totdat de bodem van de schaal volledig bedekt is. Als het goed is, heb je nu nog ongeveer de helft van de lange vingers over.

3. Spuit ongeveer tweederde van het andere mengsel over de eerste lang lange vingers heen. Op deze laag room doe je de rest van de lange vingers, waarna je hier weer de rest van de room overheen doet. Voor het uiterlijk kan je dit in toefjes doen. Zet de schaal daarna in de koelkast en laat deze minimaal 3 uur rusten. Voordat je de taart serveert, strooi je nog wat cacaopoeder over de bovenkant heen. Eet smakelijk!