Arretjescake is een oud recept dat slechts in een paar provincies in Nederland daadwerkelijk wordt gegeten. Per regio kunnen de exacte ingrediënten min of meer verschillen, maar over het algemeen is de basis van het recept altijd hetzelfde. Als je de cake graag wilt maken, moet je wel geduld hebben.Je dient de ingrediënten te mixen en vervolgens moet je het een dag in de koelkast bewaren. De volgende dag kun je deze heerlijke cake pas eten. Het is wel een écht lekkere cake, dus het wachten is het zeker waard.

Welke ingrediënten heb je nodig?

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor oma’s arretjescake:

  • 125 gram margarine
  • 125 gram boter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 200 gram Maria koekjes
  • 5 eetlepels cacao
  • 2 eieren

Zo maak je de cake klaar

De eerste stap is het smelten van de boter en de margarine in een steelpan. Vervolgens klop je de eieren met de suiker luchtig. Voeg nu de vijf eetlepels cacao toe aan het geheel en roer de warme boter door het mengsel heen. Je kunt nu alle Maria koekjes in een plastic zak stoppen. Sla de koekjes fijn met behulp van een deegroller. Je zult zien dat je straks een aantal erg kleine stukjes hebt, maar ook nog wel een aantal grove stukjes, Dat maakt voor dit recept niet uit. Je kunt plastic zak nu ondersteboven kieperen en het bij het mengsel toevoegen. Roer het geheel nu goed door.

Pak nu een (kleine) cakevorm met bakpapier en voeg het geheel hier aan toe. Je dient de cake nu minimaal tien uur in de koelkast te laten opstijven. De meeste mensen die dit recept maken, maken het in de avond en laten het een nacht in de koelkast staan. Je kunt er dan de volgende dag heerlijk van smullen. Het is even wachten op de arretjescake, maar het wachten is het zeker waard. Je kunt bij het serveren de cake nog eventueel bestrooien met wat poedersuiker om wat extra smaak aan de cake te geven. Eet smakelijk!