Tegenwoordig wordt het een stuk minder gegeten dan vroeger. Toch zijn er nog steeds veel mensen die dit recept erg lekker voor. Ouderwetse rijstebrij, veel mensen kennen het wel via hun ouders of grootouders. Voeg er wat boter en bruine suiker aan toe voor nog meer smaak. Koop geen kant-en-klare rijstepap maar maak het lekker zelf met dit makkelijke recept.Rijstebrij is een lekkere zoete afsluiter van een maaltijd. Vroeger was dit geen enkel probleem, omdat mensen veel intensief werk deden. Daarnaast eten mensen tegenwoordig de hele dag door veel vetten en suikers, terwijl dit vroeger toch echt werd beperkt tot het avondeten en het toetje in het bijzonder. Deze rijstebrij bevat ook veel suiker en is lekker zoet. Eet het toetje dus niet al te vaak, en combineer het met voldoende beweging!

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 4 tot 6 personen:

  • 150 gram rijst
  • Een halve theelepel zout
  • 1 liter melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Bruine suiker. Kristalsuiker gecombineerd met kaneel is ook een optie.
  • Roomboter

Breng al het melk in een pan aan de kook. Hierbij is het belangrijk dat de pan een dikke bodem heeft. Dit voorkomt dat de rijstebrij aanbrand op de bodem van de pan. Heb je een pan zonder een dikke bodem, dan is het belangrijk dat je regelmatig goed doorroert. Als het melk kook, voeg je het rijst er aan toe. Ook het zout en het vanillesuiker voeg je nu toe aan de melk. Laat het geheel nu nogmaals aan de kook komen. Sluit nu de pan af en zet het vuur op de zachtste stand. Het duurt nu ongeveer 1 uur voordat het geheel gaar is geworden en gebonden is.

Na een uur kan de rijstebrij gegeten worden. Serveer de rijstebrij met wat bruine suiker en boter voor nog meer smaak! Ook kan er met dit recept gevarieerd worden. Voeg bijvoorbeeld wat rozijnen toe aan het gerecht voor nog meer smaak. Met dit recept kan je het eigenlijk niet fout doen omdat er zoveel varianten mogelijk zijn. Zo kan je ook aardbeiensaus, appel en kaneel of peer toevoegen aan het recept. Wat is jouw favoriete variant?