Recept: Indische smoor

Indische smoor is een zeer geliefd recept met een milde en zoete smaak. Je hebt slechts weinig ingrediënten nodig voor dit recept en het is gemakkelijk om te bereiden.Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram rundvlees;
  • 1 tot 2 teentjes geperste knoflook;
  • 1 tot 2 grote gesnipperde uien;
  • 1 dl. Ketjap manis;
  • 1 bouillonblok;
  • 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker;
  • 2 tot 3 dl. Water;
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze Indische smoor

Snijd als eerste het rundvlees in blokjes en snipper de uien fijn. Pel ook alvast de knoflook. Het is handig om dit van tevoren te doen, zodat je daar later geen zorgen meer aan hebt. Verhit nu de olie in een braadpan. Ook een wokpan is hiervoor geschikt. Bak het vlees op hoog vuur. Dit hoeft niet lang te duren, na een paar minuten is het vlees voldoende gebakken. Het vlees na de volgende stap nog een uur na.

Pak een andere grote pan en voeg hier olie aan toe. Fruit de uitjes vervolgens en voeg hier suiker en de geperste knoflook aan toe. Als de uitjes lekker zijn gebakken, kun je deze vervolgens ‘blussen’ met wat ketjap. Voeg niet te veel ketjap toe: een deciliter (100 ml) is voldoende. Naar smaak kun je ook wat meer of minder doen. Ketjap heeft een vrij stevige smaak, dus je kunt beter iets te weinig toevoegen dan te veel. Voeg vervolgens ook bouillon of water toe aan de pan, en voeg ook het vlees weer toe aan deze pan.

Laat het gerecht vervolgens een uurtje smoren op een laag pitje met een deksel op de pan. Na een uurtje is het wel belangrijk dat je weer een beetje water toevoegt aan de pan. Er is namelijk veel vocht verdampt.

Het gerecht serveren

Je kunt dit gerecht serveren met onder andere rijst. Het behoort namelijk écht bij de rijsttafel. Eventueel kun je er ook wat groenten bij maken, zoals bijvoorbeeld sperziebonen of broccoli.

Ga jij dit recept binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit recept dan niet te delen op social media met vrienden en familie.