Wat is er lekkerder dan een heerlijke chocolademelk. Helemaal met koud en grauw weer is dit 1 van de favoriete drankjes die gedronken worden. Dit recept laat zien dat het makkelijk is om eens een keer te variëren. Maak een keer een heerlijke chocolademelk met kaneel die binnen 5 minuten klaar is!We gebruiken hiervoor geen kant en klare chocolademelk uit een pak maar we gaan het allemaal zelf maken. Om een kaneel-chocolademelk te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 400 milliliter melk
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • slagroom

Met deze ingrediënten heb je genoeg aan 2 flinke mokken chocolademelk. Verwarm allereerst de melk in een steelpannetje. Als de melk warm is, voeg je hier de kaneel aan toe. Meng het resultaat goed door met een garde. Pak nu een beker, bijvoorbeeld een maatbeker, en meng hier de cacao in met het zakje vanillesuiker. Voeg hier ook een klein scheutje water aan toe. Meng dit cacaomengsel met de melk als deze weer lekker warm is. Gebruik hier weer de garde mee om de chocolademelk goed door te roeren.

Dat was het meeste werk al! Binnen 5 minuten heb je nu een heerlijke chocolademelk helemaal zelf gemaakt. Giet het resultaat in 2 grote bekers en voeg een toef slagroom toe aan het resultaat. Een klein beetje kaneel op het slagroom maakt de chocolademelk helemaal af. Geniet er van!