Al eerder schreven we over een middeltje tegen hoofdpijn, wat je gewoon zelf kan maken. Mocht dat middeltje niet werken, dan hebben we op deze pagina nog 3 natuurlijke recepten gevonden die de hoofdpijn kunnen wegnemen.Er is niets vervelender dan hoofdpijn. Je kunt doorgaans een paracetamol nemen en verder is het maar afwachten. Doctoren en huisartsen hebben vaak geen ander advies dan dat. Gelukkig bestaan er ook andere manieren om je hoofdpijn te bestrijden. Je hebt hier gelukkig ook helemaal geen medicijnen voor nodig, maar slechts enkele goedkope en natuurlijke ingrediënten. Deze zorgen ervoor dat je hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Recept 1: munt of koriander

Gebruik munt óf koriander en plet deze met behulp van een vijzel. Dat zorgt ervoor dat het vocht eruit komt. Je kunt het vocht vervolgens simpelweg deppen op je voorhoofd. Je zult merken dat je hoofdpijn snel verdwijnt.

Recept 2: gembersap en citroensap

Als alternatief kun je ook kiezen voor de combinatie gembersap en citroensap. Je kunt gembersap doorgaans kopen bij een lokale toko. In sommige gevallen is het ook wel te koop in de ietwat grotere supermarkten. Meng het gembersap met citroensap en drink het op!

Recept 3: gedroogde gember

Neem wat gedroogde gember en meng dit aan met water. Je kunt het mengsel verwarmen in een klein pannetje en vervolgens kun je het uitwrijven op je voorhoofd en over je slaap. Het kan een beetje warm zijn, maar het is wel erg effectief.

Als je een van de bovenstaande recepten probeert, zal je al gauw merken dat je hoofdpijn aanzienlijk vermindert. Je kunt de paracetamol dan lekker in de verpakking laten!

Vind jij dit ook handige recepten tegen hoofdpijn? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.