De KFC staat natuurlijk bekend om haar knapperige kipstukjes. Die knapperige kipstukjes smaken natuurlijk erg lekker. Je zult misschien ook wel denken: dit kan ik thuis nooit zo lekker maken. Als je thuis geen frituurpan hebt wordt dit al helemaal lastig. Toch? Gelukkig is dat niet zo, want je kunt namelijk ook zulke knapperige kipstukjes maken zonder frituurpan.Crispy kipstukjes

De crispy kipstukjes kun je maken met behulp van gesneden kipstukjes in bloem, ei en paneermeel. Echter is er nog een ingrediënt die je nodig hebt om het extra knapperig te maken. Waarschijnlijk heb je dit product ook al in je koelkast staan. Het geheime ingrediënt is namelijk mayonaise.

Mayonaise

Mayonaise zal wonderen doen voor jouw kipstukjes. Vanwege het extra hoge vetgehalte in mayonaise zal de buitenkant nog knapperiger worden. Bovendien zorgt deze laag ervoor dat de binnenkant niet zal uitdrogen.

Hoe maak je je knapperige kipstukjes?

Je kunt de knapperige kipstukjes erg eenvoudig klaarmaken. Snijd als eerste de kipfilets in kleinere stukjes. Meng nu een aantal eieren samen met een flinke dot mayonaise. Het mengsel kun je vervolgens op de kipstukjes smeren. Strooi er nadien nog wat paneermiddel overheen. Het zal extra goed blijven plakken vanwege de mayonaise. Je kunt de kipfilets nu circa 30 minuutjes in de oven plaatsen op 200 graden Celsius. Nadien kun je ervan smullen!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.