Doordeweeks is het natuurlijk lastig om te brunchen. De meeste mensen zijn dan immers aan het werk. Op een vrije zaterdag of zondag kun je dat gelukkig wel doen. Het is niet alleen gezellig, maar het is ook erg lekker om op dat moment te eten. De brunch vindt vaak plaats tussen 10 en 11 uur en is afgeleid van de Engelse woorden breakfast en lunch.Wil je graag het ideale recept op tafel zetten tijdens een brunch met familie en/of vrienden? Probeer dan deze heerlijke wentelteefjes met cheesecake-vulling. Je gasten zullen daar zonder twijfel ontzettend van gaan smullen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor 8 personen):

  • 4 eieren;
  • 120 milliliter slagroom of volle melk;
  • 100 gram gesneden aardbeien;
  • 170 gram roomkaas, op kamertemperatuur;
  • 30 gram roomboter;
  • 1 heel brood naar keuze;
  • Scheutjes vanille-extract;
  • Sap en rasp van een halve citroen.

Bereidingswijze wentelteefjes met cheesecake-vulling

Wil je graag wentelteefjes met cheesecake-vulling bereiden? Dan kun je dit heerlijke recept klaarmaken. Je kunt dit recept bereiden in slechts enkele stappen.

Voeg de roomkaas, vanille-extract en citroenrasp en –sap toe aan kom. Klop dit tot een geheel. Vervolgens kun je de aardbeien toevoegen en het mengsel wederom goed door elkaar mengen. Zet de kom apart.

Snijd nu dikke plakken uit het brood. Je kunt plakken maken van circa 3,5 tot 4 centimeter. Maak aan de bovenkant van het brood een snee, zodat je de vulling daarin kunt stoppen. De vulling kun je verdelen in de verschillende boterhammen.

Voeg de slagroom en eieren toe aan een kom en voeg ook een scheutje vanille-extract toe. Klop het tot een geheel.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt daar vervolgens roomboter in. Dip de verschillende boterhammen in het eiermengsel en bak de wentelteefjes vervolgens aan beide kanten goudbruin.

Je kunt de wentelteefjes met cheesecake-vulling nu serveren met wat poedersuiker, stroop en/of wat verse aardbeien. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker wafelrecept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.